dijous, 12 de gener del 2012

2003-2011 Recull de recuperacions interessants en 9 anys d’anellaments al Pla de l’Estany


Aquest és un recull de les dades mé sinteressants de recuperacions i controls d’ocells anellats a la comarca del Pla de l’Estany des de que soc anellador el 2003. Cal dir que a banyoles es va començar a anellar l’any 2000, pel que faltaria incorporar aquestes dades al total. Com podreu veure hi ha dades bastant curioses.

Comencem amb els ocells anellats a Banyoles i que s’han trobat morts o s’han tornat a agafar amb xarxes fora de la comarca del Pla de l’Estany.


Destaca els repicatalons localitzats a Finlàndia i Alemanya, la boscar-la de canyar capturada en pas a Banyoles anant a les zones de cria d’Ucraïna o un pitroig que va a hivernar a Algèria. Un dels balquers que va criar a les Llacunes de Can Morgat es va agafar en pas al Tancat de la Pipa a València, i també curiós el moviment d’un verdum anellat a la Puda i capturat a Sevilla l’hivern següent. Uns recuperació curiosa entre comarques gironines, és un lluer capturat a Girona, a Sant Gregori, 21 dies després de ser anellat a Banyoles, en una casa d’un company amb menjadores per aquest ocell.

Continuem amb els ocells anellats a Catalunya, però fora del Pla de l’Estany i recuperats a Banyoles.

Un lluer que fa el viatge al revés, primer l’anellen a Sant Gregori i l’any següent s’agafa a banyoles, sempre a l’hivern.

Finalment un resum dels ocells anellats a l’estranger, fora de Catalunya, i recapturats a Banyoles.




Un lluer de suïssa, un repicatalons de Suècia, una oreneta d’itàlia i una boscar-la de canyar de Sevilla són les dades d’ocells anellats fora de Catalunya i capturats a Banyoles o a la comarca, com a l’Illa de Fares.

Curiosament a La Puebla del Río, de Sevilla, hem compartit dos ocells, un verdum i una boscar-la de canyar.