dimecres, 4 de maig del 2011

Tres noves espècies d'ocells observades a la comarca del Pla de l'Estany aquesta primavera

Sortir a veure natura és una activitat que sempre sorprèn... Aquesta primavera amb pluges abundants han permès detectar tres noves espècies fins ara no observades al Pla de l'Estany. Les tres espècies no son pas rares a Catalunya, més aviat són espècies de pas que solen veure's més habitualment en aiguamolls litorals. Les tres són espècies d'aiguamolls.


Cal destacar que dues de les tres noves espècies s'han vist en una zona no protegida i d'alt valor ecològic. Es tracta de les llacunes temporals de la zona de Les Llacunes, al Pla de Martís, Serinyà. Són uns camps enfonsats que acumulen aigua de pluja i del freàtic i que s'omplen quan la platja d'Espolla s'omple, normalment després de fortes pluges. Es desconeix si hi ha alguna sorgència a prop o a dins, però està clar que queda una zona plana inundada on hi apareixen moltes espècies d'invertebrats com els triops o els anostracis (Brachipus sp), i on també hi crien els amfibis com el gripau corredor i s'hi veuen nombrosos ocells que s'hi van a alimentar.

  • divendres 1 abril 2011

2 Territs menuts (Calidris minuta) a Les Llacunes del Pla de Martís / Serinyà (PES) vist per Sergi Castillo Izquierdo.

  • dimecres 6 abril 2011

1 Tètol cuabarrat (Limosa lapponica)  a Les Llacunes del Pla de Martís / Serinyà (PES) vist per Sergi Castillo Izquierdo.

  • diumenge 17 abril 2011

1 Rascletó (Porzana parva) a Llacuna d'en Margarit de Can Morgat / Porqueres (PES) vist per Carles Feo I Quer. El meu comentari : Un exemplar femella vist a 5 metres de l'aguait durant cinc minuts a tocar el bagant de sortida d'aigua de la llacuna.