dijous, 21 d’octubre del 2010

Espolla de nou ple d'aigua i amfibis a la tardor

Després de les pluges intenses del pont del Pilar, el dia 13 o 14, o fins i tot abans, es va omplir la platja o Estany d'Espolla. El divendres 15 d'octubre de 2010 estava gairebé ple l'estanyol, i baixant el rec i els saltants d'Espolla. De fet no s'ha acabat d'omplir del tot, perquè els brolladors del voltant no tenien prou força i van quedar secs aviat, però almenys fins ahir, 21 d'octubre encara n'entrava per sota i hi havia corrent al rec.


La fauna ja ha colonitzat ràpidament Espolla. El dia 20 un agró blanc provinent del riu Fluvià passava per sobre Espolla, intentava baixar però espantat seguia el seu vol direcció l'Estany de Banyoles.


El dia 21 d'octubre a la nit es va fer un petit cens nocturn, on es van veure tres gripaus corredors (Bufo calamita) femella, un gripau d'esperons (Pelobates cultripes), es van sentir més de 20 granotes de punts (Pelodytes punctatus) i algun corredor molt tímid.

També es va comprovar com tota una riba l'aigua estava plena de larves de moquit, i es va veure algun talpó mort ofegat, i algun invertebrat aquàtic colonitzador del nou ambient com un barques o nedador d'esquenes (Notonecta).