dilluns, 28 de desembre del 2009

Els ocells hivernants ja han arribat

Ja fa dies que han arribat molts ocells hivernants, però a partir del 21 de desembre podem parlar pròpiament d'hivern.

Es poden veure els corb marins a l'Estany i al riu Fluvià, els esplugabous pels camps de conreu, i els estols de pinsans per les zones agrícoles d'arreu.

A l'Estany com cada hivern s'ha vist algun becadell, i com a sorpresa també el becadell sord, mes petit i amb el bec més curt. Alguns anàtides escassos com el xibec, l'ànec griset, el cullerot s'han deixat veure a l'Estany i al riu Fluvià, fins i tot un ànec mandarí. El grupet de morells de cap-roig segueix com cada any menjant a la zona desls desmais, a l'Estany, juntament amb les fotges, que enguany també superen la xifra de 300 exemplars en tot l'Estany. (Per més detalls veure www.ornitho.cat).
Finalment encara hi ha les dues cigonyes que han criat a la zona de Casa Nostra i la Puda, que es mantenen gràcies a l'aport suplementari de menjar dels cuidadors de l'aviari. Fins i tot un bernat pescaire s'ha acostumat a aquest fet i va cada dia a la zona també a veure que troba per menjar.

També cal informar que tres de les cigonyes que van passar durant l'agost per Banyoles , s'han detectat ara a l'hivern a l'abocador d'alguaire a Lleida, i potser no continuaran més el seu viatge cap a terres africanes, si aquí ja hi estan prou bé.

Ara només cla esperar al proper cens d'ocells aquàtics hivernants que farem a l'Estany el diumenge 10 de gener. Una activitat festiva com cada any, on contarem tot ocell aquàtic de l'Estany.