dimarts, 17 de febrer del 2009

Les cigonyes tornen a la Puda

Diumenge passat, 15 de febrer, en una sessió d'anellament a La Puda vam poder observar a les llacunes de Casa Nostra la presència de diverses cigonyes.

Primer en va arribar una i es va aturar sobre un dels nius que hi ha sobre l'aviari. En arribar fa fer uns gestos i moviment típics de l'aparellament de les cigonyes. L'exemplar estava anellat, però no era de les alliberades el 2008. Esperem obtenir les dades del seu origen aviat.

Més tard, però dues noves cigonyes van començar a sobrevolant els aiguamolls de la Puda. Al cap de mitja hora les cigonyes es van aturar sobre els llums del camp de futbol nou, al costat de l'Estany i de la Puda. Aquestes dues cigonyes tenirn les anelles A20X A0S6 i eren de les alliberades el 2008 que van acabar marxant al cap d'un més i abandonant la zona

Esperem que es quedin a criar a casa nostra. A més a més vam eure un martinet blanc, blauet i diversos collverds, polles d'aigua i un rascló...

Observacions de Carles Feo, Jordi Burch i Marc Fuselles.

La Irene Camós ens ha informat que algú ja va veure una cigonya el dissabte 14 al Pla de Martís, i des de l'Institut Pere Alsius al costat del camp de futbol, l'Hortènciaens han dit que aquest dimarts 17 encara hi han vist les dues cigonyes sobre les torres de llum.

3 comentaris:

mariatubi ha dit...

Des de l'Escola de natura el dia 18 de febrer amb un grup de nens vam veure com les dues cigonyes estaven recollint petites branques del voltant i les portaven a les plataformes... potser volen criar-hi?? seria fantàstic!
Maria

Lórien ha dit...

Diumenge 14 de març a la Puda hi havia una de les plataformes ocupades per un niu amb una parella de cigonyes fent cosetes.

Diumenge 21 de març n'hi havia dues més sobrevolant el tancat, potser també hi volen fer niu?

Carles Feo i Quer ha dit...

Si, sembla que una de les parelles està cobant el niu a finals de març, i es vanveien altres exemplars epr la zona, A veure si es para una segona parella.
Normalment es la femella qui s'atura, tria el niu i escull després el mascle... a veure si hi ha sort