dissabte, 10 de gener del 2009

4 llúdrigues més vistes al Fluvià i els resultats del cens d'ocells aquàtics hivenants

Avui 10/1/09 s'ha realitzat el cens d’ocells del riu Fluvià, el tram de Fares -Resclosa de Serinyà –Resclosa de Martís.

Aquesta ha estat la ruta:


Al matí cens de 9:15 a 13:00 de 1) Resclosa de Serinyà, i riu avall 2) La Salida, 3) Resclosa de Martis, llavors hem reculat riu amunt i hem entrar a l’Illa de Fares per 4) Fares fins al braç mort del riu, hem sortit en un punt del riu a la part 5)nord de l’Illa de Fares, i llavors hem anat en cotxe per l’altre banda de riu entrant per Can Pere Pau i fins al passallís cap a la planta d’extractiva d’àrids la zona 6) Pla del Bisbe, i em tornat a pujar riu amunt fins a sota el pont de la variant al Fluvià, prop la paperera la confiança, però allà no hi hem vist res.

A la tarda s'ha fet el cens del dormidor de corb marins entre les 17 i 18 hores.

A destacar:

Al matí cap a les 11 hores una llúdriga vista amb la Patricia a la zona de la plantació d’arbres entre les dues rescloses (Martís i Serinyà). Hem baixat riu avall, i just a sobre la resclosa de Martís l’hem tornat a veure creuant el riu sota un troncs amb corb marins i al fons la casa de baix el riu de la Salida... Les observacions de llúdriga no han acabat aquí...

Espectacular observació de 3 llúdrigues al vespre com nedaven a la riba de l’Illa de Fares (Maià de Montcal, UTM 87-1x1x -00). Des de la riba del riu oposada al dormidor de corb marins., Hi hem accedit per la pista que porta fins a la resclosa per la banda de Maià, i hem anat a peu fins la punta. Allà han sortit a les 17:50 tres llúdrigues una rera l’altra. Dues s’han quedat entre uns troncs i una s’ha acostat a 10 metres, m’ha vist i ha girat cua les tres riu amunt. Al girar-me he vist que riu amunt, just a la punta del braç mort de l'Illa de Fares hi havia 4 agró blanc aturats formant un dormidor en arbre ja gairebé de nit. La lluna plena iluminava l'escena i ha facilitat l'observació. Un dels corb marins estava anellat però no l’hem pogut llegir l'anella.



Pel que fa als ocells , es té un resultat espectacular de 128 corb marins gros aturats als arbres al capvespre, i uns totals de :
5 cabussets
6 polles d'aigua
4 bernats pescaires
2 blauets
74 ànec collverd
4 aligots
2 rossinyols bord

A més a la banda de la Garrotxa s'han vist 4 sit negres, 5 tord alaroig i uns 45 roquerols entre Martís i Fares...