dilluns, 21 d’abril del 2008

Les fotges tornen a criar a l'Estany de Banyoles

Les fotges han criat de nou a l'Estany de Banyoles i ho han fet sorprenentment altre cop al front d'Estany, a 7 metres del passeig urbà entre les pesqueres i els Banys Vells. Durant diverses setmanes la parella de fotges havia estat covant sigilosament el niu, i tot just ahir diumenge 20 d'abril es van poder veure el primer pollet al damunt del niu al costat d'un dels progenitors, i un altre exemplar a l'aigua alimentat per l'altre adult.

Tal com va passar l'any passat, és el segon any de reproducció de l'espècie a la zona, encara que l'any passat van desaparèixer els pollets als pocs dies. Cal estar alerta de l'evolució de la família, donsc es probable que els black-bass es mengin els pollets.

Les fotges que hi ha a la zona de les llacunes encara no sembla que hagin criat, tot i que hi ha un mínim d'un parell de parelles a la llacuna de l'Artiga. Aquestes altres anys han anat més tard.

1 comentari:

mariatubi ha dit...

Certament! passejant amb la família el diumenge a la tarda vam quedar ben sorpresos en veure la "familia Fotja" molt a prop del passeig!
espero que tinguin sort!