diumenge, 20 d’abril de 2008

Primer anellament de tallareta vulgar al Pla de l'EstanyEls dies 14, 15 i 17 d'abril vam estar realitzant un taller d'anellament d'ocells amb l'Escola de Natura a l'IES Pla de l'Estany de Banyoles.
La zona d'anellament era al costat mateix de l'Institut en una zona de prats amb bardisses, i unes antigues feixes amb olivets abandonats, en el que es coneix com a Puig de Miànigues (Banyoles).

Els resultats de tres dies d'anellaments són aquests:

4 rossinyols (1 anellat el 2006 a la mateixa zona)
1 bitxac comú
3 merles
2 tallarols de garriga
14 tallarols cap negre
8 tallarols de casquet
2 tallareta vulgar
1 mastegatatxes
1 mallarenga carbonera
1 gaig
2 pardals
6 gafarrons

A part d'això, vist 1 conil, una serp verda i un milà negre sobrevolant la zona.

Destaca el mastegataxtes i la gran diversitat de tallarols. De fet els dos anellaments de tallareta vulgar són els primers per la comarca del Pla de l'Estany, a més de representar una de les poques observacions registrades d'aquesta espècie a la comarca. Tot i que és un habitual migrant, és una espècie difícil d'observar, i que únicament es pot veure en els passos de primavera i tardor de forma localitzada i puntual.


Les imatges de la tallareta vulgar (Sylvia communis) de l'encapçalament i del tallarol de garriga (Sylvia cantillans) d'acontinuació són d'en Jordi Burch del dia 15.4.08 al Puig de Miànigues (IES Pla de l'Estany).