dijous, 15 de novembre del 2007

Diumenge 11.11.07 per la comarca. Agró blanc i arpell apàl·lida

Fa dies que no vaig a veure ocells, i hem quedat amb un amic, en Jordi, per anar a buscar bestioles per la comarca. Aprofitem una estoneta del diumenge a la tarda abans no es faci fosc.

A les llacunes veiem 3 carpes grans a Margarit i algunes cueretes blanques.

La llacuna de l'Artiga té molt poca aigua, i han tallat la balca que ja estava col·lonitzant tota la llacuna. D'una banda va malament perquè els ocells no trobaran recer a l'hivern, però cal controlar la vegetació pel perill que la llacuna acabi amb el temps tota tapada de vegetació. Es clar que millor seria posar-hi ases pasturant. Perdó que d'ases ja n'hi han que hi van els caçadors. Tot i que aquests no pasturen, maten. Disculpeu.

A la llacuna de l'Artiga una cuereta groga i un becadell menjant a la riba molt ben vist enfonsant el bec al fang de la riba, també un bernat pescaire sortint volant de sobre un pi. El becadell a veure si arriba viu al gener pel cens d'ocells hivernants.

Al Pla de Martís veiem 1 arpella pàl-lida mascle volant a la zona central sobre uns camps, prop on hi havien els arbres fruiters ara arrancats. 1 xoriguer, molta cogullada, 1 bernat pescaire pel Pla i 1 aligot a Espolla.


A l'Illa de Fares-desembocadura Ser al Fluvià. 1 agró blanc surt volant pel fons i s’amaga. 1 bernat pescaire, uns 40 corb marí gros al dormidor, 1 xivitona sobre un tronc al mig del riu.