diumenge, 1 de setembre de 2013

Jornada d'anellament intensa a les llacunes de Can Morgat. Agost 2013.

El passat dimecres i dijous 28 i 29 d'agost es va realitzar un anellament científic d'ocells a les llacunes de Can Morgat, amb la participació del voluntariat ambiental de Limnos, i el suport del Consorci de l'estany.

Abellerol capturat a Can Morgat.

Es va anellar durant la tarda nit del dimecres i durant tot el dijous. La jornada va ser molt profitosa amb 7 captures el dimecres i 116 captures el dijous. Destaca la presència de nombroses espècies en migració, amb elevats índex de greix i que van caure de forma bastant abudant com la boscar-la de canyar o el rossinyol i algun migrant escàs com la tallareta vulgar. Com a espècies singulars cal destacar la captura d'un picot garser petit mascle i de tres abellerols. Els dos dies van ser un festival de blauets, amb la captura de 9 blauets diferents, alguns diverses vegades, i tot joves. Està clar que son exemplars ja en dispersió de les zones de cria properes. Finalment destacar que vam posar dues xarxes dins la llacuna de l'Artiga, entre les balques i amb aigua per a capturar les orentes quan vana  dormir. En total s'han capturat 50 orenetes vulgars i 2 orenetes de ribera.


Picot garser petit (Dendrocopos minor)

Van participar de l'anellament 8 persones, i es van posar 12 xarxes. vam tenir la visita dels agents rurals, que estaven avisats, i també dels mossos d'esquadra perquè els havien avisat que hi havia furtius posant xarxes a la zona. Tot i que les xarxes estaven senyalitzades amb etiquetes algu va trucar als agents. Tampoc passa res, és senyal que la gent està molt sensibilitzada amb el tema i amb la protecció de la natura!!!


Llista d'ocells capturats entre dimecres i dijous a les llacunes de Can Morgat.

Boscarla de canyar
11
Blauet
9
Oreneta vulgar
50
Oreneta de ribera
2
Verdum
3
Gratapalles
7
Merla
6
Rossinyol bord
6
Rossinyol comú
5
Tallareta vulgar
1
Tallarol de casquet
1
Tallarol de garriga
1
Papamosques gris
1
Mallerenga blava
2
Picot garser petit
1
Abellerol
3
Trist
2
Cuereta blanca
1
Pardal comú
3
Primeres captures
115