diumenge, 10 d’agost del 2008

Una nit amb els ratpenats a l'Estany de Banyoles






El passat dimecres vaig acompanyar a la gent de Galanthus (http://www.asgalanthus.org) en una sessió d'anellament de rat penats a l'Estany de Banyoles. Aquesta activitat forma part d'un estudi que estan realitzant per al Consorci de l'Estany, i pretén determinar quines espècies de ratpenats es troben a l'Estany de Banyoles i al seu entorn.

Aprofitant l'activitat vam poder pendre algunes imatges de ratpenats i disfrutar de la nit banyolina. Cal dir que durant tota la nit ens va acompanyar la fressa i la xerrameca d'un dels humoristes que fan monòlegs als Banys Vells. Ddes de l'altre costat de l'Estany se sentia perfectamenti cal dir que era realment dolent l'humorista.

D'entre les espècies que vam podem observar aquesta nit hi ha una de molt interessant, el rat penat d'aigua, entre moltes altres. Els rat penats són un grup de mamífers molt desconeguts encara i amb molts problemes de conservació. Algunes de les espècies detectades són d'especial interès i la majoria estan protegides per llei.

Aquestes són les espècies que vam observar:
  • Ratapinyada d’aigua Myotis daubentonii
  • Ratapinyada nana Pipistrellus pygmaeus (Imatges)
  • Ratapinyada d’orella escapçada Myotis emarginanatus
  • Ratapinyada de bosc Barbastella barbastellus
  • Ratpenat gris ibèric Myotis escalerai
L'enric i en Xavi de Galanthus ens van explicar quatre coses molt interessants dels quiròpters, un grup al qual hem de centrar també la nostra atenció com a naturalistes. Tot un món aquest de les rates pinyades i una raó més per protegir el nostra preuat patrimoni natural.

A veure si això ens anima aviat a celebrar alguna Batnight a Banyoles!!
Aneu amb compte amb els vampirs...