dilluns, 25 d’agost del 2008

Més cigonyes es queden a dormir a Banyoles

La nit del 25 d'agost un nou grup de cigonyes arriba a Banyoles a passar la nit. S'han comptat entre 88 (Carles Feo ) i 110 exemplars (Jordi Burch) a diferents zones, al Monestir, a la Cooperativa, a la Farinera, a Santa Maria de Porqueres, a la Nutrex, a l'edifici d'Agri-Energia, a les cases del Turó d'en Ramis al costat l'ajuntament, als pisos de la Caixa, a diverses grues de la zona de la Farga, del Pla de l'Ametller, sobre algunes línies elèctriques
de Can Puig al costat del Coiet i als arbres del bosc de Can Puig.

En el grup hi havia una gran presència d'exemplars anellats, especialment d'origen alemany, però també alguna anella francesa.

Durant el mateix dia s'han observat també grups a Anglès i altres zones de Catalunya on el pas de cigonyes aquests dies és bastant important.

Les cigonyes solen triar aquestes dates per al seu pas migratori,i cal dir que a Banyoles les dates més habituals entre les quals es solen veure més grups de cigonyes són entre el 20 i el 25 d'agost. Demà al matí intentarem fer un nou recompte abans o aixequin el vol i busquin un camp on esmorçar abans de tornar a fer una volada de molts quilòmetres cap als seus quarters d'hivernada al nord d'àfrica o al sud de la Península.