dilluns, 11 de gener del 2010

Un visó americà a l'estanyol Nou de Can Cisó

El diumenge 10 de gener mentre feiem el cens d'ocells hivernants de l'estany de Banyoles, he pogut gaudir un moment de la visió d'aquest petit mustèl·lid instroduït a la riba de l'estanyol Nou de Can Cisó. feia temps que no en veia cap, tot i que la seva presència és coneguda a la zona, compartint l'espai amb la llúdriga, també molt difícild e veure i detectar.

Curiosament mentre el visó estava sobre uns canyissos, arran d'aigua, per sobre li passava un rascló enfilat al canyís. Al cap d'un moment s'ha tirat a l'aigua.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

He trobat aquesta informació:

Aquestes espècies forànies provoquen forts canvis en la composició, estructura o els processos específics dels ecosistemes on han estat alliberades (ex professo o per accident…)

Cal fer-ne un seguiment i establir mesures de control, ja que posen en greu perill la diversitat biològica nadiua.

http://www.anoiadiari.cat/noticia/3748/capturen-un-biso-america-al-bosc-de-vilanova-del-cami

http://biguesiriells.wordpress.com/2009/09/18/especies-invasores-al-riu-tenes/

Núria

Carles Feo i Quer ha dit...

Sí, núria, el visó és una espècie problemàtica. Pot depredar sobre moltes espècies, no té massa depredadors, i pot afectar negativament l'home atacant galliners, etc. Sort encara que no competeix directament amb la llúdriga.

A l'estany, al Fluvià i al terri i afluents n'hi han bastants. De fet els agents forestals han fet campanyes posant trampes, però és molt d'esforç i poc el resultat.

Potser amb el nou LIFE es podrà actuar també sobre aquesta espècie, tot i que no n'és prioritària. Poden caure també en trampes utilitzades per agafar tortugues exòtiques.