El diumenge 10 de gener mentre feiem el cens d'ocells hivernants de l'estany de Banyoles, he pogut gaudir un moment de la visió d'aquest petit mustèl·lid instroduït a la riba de l'estanyol Nou de Can Cisó. feia temps que no en veia cap, tot i que la seva presència és coneguda a la zona, compartint l'espai amb la llúdriga, també molt difícild e veure i detectar.
Curiosament mentre el visó estava sobre uns canyissos, arran d'aigua, per sobre li passava un rascló enfilat al canyís. Al cap d'un moment s'ha tirat a l'aigua.
2 comentaris:
He trobat aquesta informació:
Aquestes espècies forànies provoquen forts canvis en la composició, estructura o els processos específics dels ecosistemes on han estat alliberades (ex professo o per accident…)
Cal fer-ne un seguiment i establir mesures de control, ja que posen en greu perill la diversitat biològica nadiua.
http://www.anoiadiari.cat/noticia/3748/capturen-un-biso-america-al-bosc-de-vilanova-del-cami
http://biguesiriells.wordpress.com/2009/09/18/especies-invasores-al-riu-tenes/
Núria
Sí, núria, el visó és una espècie problemàtica. Pot depredar sobre moltes espècies, no té massa depredadors, i pot afectar negativament l'home atacant galliners, etc. Sort encara que no competeix directament amb la llúdriga.
A l'estany, al Fluvià i al terri i afluents n'hi han bastants. De fet els agents forestals han fet campanyes posant trampes, però és molt d'esforç i poc el resultat.
Potser amb el nou LIFE es podrà actuar també sobre aquesta espècie, tot i que no n'és prioritària. Poden caure també en trampes utilitzades per agafar tortugues exòtiques.
Publica un comentari a l'entrada