diumenge, 29 de març del 2009

Com utilitzar les menjadores de cacauets durant la primavera

Les menjadores són útils sobretot durant l’hivern quan el menjar escasseja. Però de cares al bon temps, són un tema de debat pel que fa a la seva funcionalitat d’aportar aliment extra. Ja que l’aliment que se’ls subministra és ric en grasses i pobre en proteïnes, fet que durant l’època de cria pot perjudicar al creixement i desenvolupament dels polls.
Una alternativa per seguir observant els ocells al nostre jardí pot ser canviant la dieta amb larves d’escarabat (Tenebrio molitor). Tot i que el problema segueix existint perquè aquestes larves tenen un alt contingut en grasses i no poden ser un bon àpat per donar als pollets del niu.
Una funció molt interessant que se’ls pot donar a les menjadores tot i que no és en l’àmbit alimentici, pot ser facilitant material per a la construcció del niu (plomes, pèl, branquillons, fulles seques, herba seca, etc..) aquest material té molta demanda durant el mes d’abril quan molts ocells d’espècies diferents fabriquen els seus nius. És una manera més d’ajudar aquestes aus que ens visiten al pati de casa i seguir gaudint de la natura més propera. (Jordi Burch)