dilluns, 22 de setembre del 2008

Una cigonya negra a la llacuna de l'Artiga (22.9.08)

Les llacunes de Can Morgat presenten aquests dies un aspecte una mica desolat. Poca aigua i pocs animals, però tot i així, aquest és el cicle natural de les coses. Però amb el setembre s'inicien les migracions i el pas d'ocells i alguns d'aquests poden trobar en les basses i petites llacunes a punt de secar-se un lloc ideal per alimentar-se. Hi ha més crancs i peixos i són més fàcils de caçar.

La llacuna de l'Artiga aquests dies presenta una marges pelats, un nivell baix d'aigua i una gran concentració de gambussies i de crancs de riu que surten de l'aigua i es passegen per les seves vores.

Avui mateix aquest ambient ha atret la presència d'una cigonya negra jove a la llacuna de l'Artiga, a la qual li feien companyia 2 martinets blancs, les fotges i els jovenets de fotja nascuts aquest any, algun cabusset i algun ànec despistat. Pe segon any consecutiu hi ha presència d'aquesta espècie tan escassa i singular que sembla trobar en les llacunes de Can Morgat un bon indret d'aturada.



Imatges de Carles Feo d'avui 22.9.08.

A part per la comarca també s'han vist 4 arpelles, 2 aligots cendrosos, 3 camaroig i una possible tenca (que de confirmar-se seria una notícia fantàstica!!!!) al Pla de Martís i una àguila pescadora al Fluvià per part de l'Emili Casals i en Joan Bohigas.
Fa unes setmanes també en Sergi Castillo va veure una pescadora a l'Illa de Fares.

El pas migratori de a tardor ha començat.!!!!