diumenge, 9 de març del 2008

Cigonyes, esparver, corriols, la natura ja bull de vida

Amb els primers temporals, pluges i canvis de temps la natura es revolta, i comencen a arribar els primers ocells migradors.

El dia 8-3-08 a la llacuna d'en Margarit hi havia 2 corriol petit, que ja els havia vist uns dies abans en Jordi Burch al mateix lloc. També un blauet a la riera d'en Morgat, un grasset de muntanya a la llacuna de l'Artiga, que s'està començant a emplenar, i un becadell a la bassa de la Deu de Can Morgat.
A la llacuna de Casa Nostra als Aiguamolls de la Puda , ja el dia 2 de març es van veure 12 cigonyes, de les quals almenys 6 eren cigonyes en pas migratori que es van unir amb unes 6 de les cigonyes que es van alliberar fa una setmana, a la mateixa zona. El dia 8 de març encara eren 9 les cigonyes vistes, algunes amb anella i un mínim de tres sense anella, o sigui en pas.
En mig de les cigonyes s'hi poden veure collverds, gavines, i fins i tot una gamba roja pintada (Tringa erythropus), la tercera citació de l'espècie a la comarca del Pla de l'Estany.

Mentre obserbava les cigonyes com menjaven granotes per la llacuna en un costat va aparèier un mascle d'esparver preciós que es va aturar en un arbre al mig la llacuna. Estava perseguint tudons, però les cigonyes no li van fer cap cas, els ànecs si.