dilluns, 18 de febrer de 2008

3 Martinets blancs a les llacunes de les cigonyes

Aquests dies s'està recuperant un nou espai a la zona dels aiguamolls de la Puda. Les tasques desenvolupades pel Consorci de l'Estany han d'afavorir la creació de zones inundades i humides molt interessants per a la conservació d'espècies en perill com els amfibis, ocells aquàtics o tortugues d'aigua. La zona és on s'alliberaran les cigonyes dins un projecte de recuperació per tant ha de ser un ambient agradable per a aquesta espècie.

La zona inundada, que encara no té nom, de moment li direm la llacuna de les cigonyes, s'ha recuperat recentment i, tot i que, encara no presenta el seu màxim esplendor, ja s'hi han pogut veure espècies interessants, des d'un estol de 20 tord alaroig (Turdus iliacus) en els prats abans d'inundar-se, a alguna parella d'ànecs collverd buscant lloc per criar.


Aquest diumenge 3 martinets blancs (Egretta garzetta) han arrivat a la zona atrets per l'aviari de les cigonyes, i s'han aturat a la llacuna per alimentar-se. Tot i que de moment hi ha poc aliment aquests martinets es poden convertir en els companys d'aventures de les cigomyes quan s'alliberin el proper mes. Una fantàstica notícia per aquesta espècie, pels individus i per l'estany de Banyoles que guanya en varietat d'hàbitats i d'espècies.


(Fotografies de Jordi Burch i Carles Feo)