dissabte, 10 de març del 2007

Passejada per l'Estany un dia de molta tramuntana 10/3/07

Aprofitant que feia molt de vent i no podiem fer cap sessió d'anellament amb en Jordi Burch hem fet una volta a l'Estany del Vilar als Amaradors i a les llacunes de l'Estany esperant veure alguna espècie interessant alterada per la forta tramuntana del dia.

A part de branques i troncs caiguts a tota la vora de l'Estany no s'han observat ocells migrants a l'Estany, com ànecs o ardeides. Malgrat tot el matí ha estat profitós.

A part de veure moltes fotges encara als desmais, Can Morgat i els Amaradors o Lió, també hi havia 5 corb marí gros aturats a l'aiua enlloc de sobre els arbres, el vent els ho dificultava.
Algunes parelles de collverd ja intenten buscar un lloc on aparellar-se i fer niu per tot l'Estany.
Les dades més interesants han estat:
  • 2 blauets a la llacuna dels Amaradors.
  • 3 espectaculars cabirols corrent rapidíssim per les ribes de la riera d'en Morgat i el camp del costat de la Llacuna de l'Artiga, per acabar amagant-se en un moment dins la densa vegetació del bosc del Turó d'en Morgat.
  • 1 corriol petit a la llacuna d'en Margarit. Probablement la segona obserbació de l'any a la zona, molt possiblement es quedarà a la zona per intentar criar com van fer l'any passat. Haurem d'estar alerta.
  • 1 serp d'aigua o de collaret dins la llacuna. 1 (natrix sp.) a la riba de la llacuna d'on surt molestada pel fort vent.
  • 5 orenetes vulgars sobre l’estanyol del Vilar volant arran d’aigua.